اداره گمرک چین در گزارش امروز خود از میزان واردات نفت این کشور، هیچ محمولهای از ایران ثبت نکرده است که ظاهرا به علت تحریمها، این آمار به صورت رسمی و دقیق اعلام نمیشود.
مدیر کل پیشین امور اوپک و ارتباط با مجامع انرژی وزارت نفت میگوید: به طور قطع برخی نمیخواهند بازیگرانی مثل ایران و یا ونزوئلا که ذخایر بزرگ نفت و گاز دارند دوباره بعنوان تامینکننده مهم نفت دنیا مطرح شوند.
حسین زاده رئیس کمیته نفت مجلس گفت:در حال حاضر میتوانیم ۴ میلیون بشکه تولید نفت داشته باشیم اما باید بدانیم این مسئله عملاً به تجهیزات نفتی و میادین آسیب وارد خواهد کرد.
مدیر گروه مطالعات انرژی وین گفت: در کوتاهمدت، قطر، الجزایر، امریکا و تا حدی نروژ و لیبی میتوانند جایگزین شوند، اما در میانمدت، ایران بهترین گزینه برای تامین گاز اروپا خواهد بود.
تانکرهای نفتی کشورهای ایران، روسیه و ونزوئلا هر روزه در حال بارگیری نفت خام بیشتری برای مقاصد صادراتی خود هستند که این امر نشان دهنده بی تأثیر بودن تحریمهای نفتی این کشورهاست.
براساس گزارش Global Data ،پیشبینی میشود چین بین سالهای ۲۰۱۹ و ۲۰۳۰، با سهم ۲۶ درصدی از پروژههای برنامهریزی و اعلام شده جهانی در زمینه افزایش ظرفیت اتیلن رشد کند.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران از رأی ۳۹ میلیون یورویی دیوان بینالمللی داوری به نفع ایران خبر داد و اعلام کرد ایران برنده دعوای حقوقی با شرکت فرانسوی سفرهگاز شده است.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران اعلام کرد ایران بهدنبال این است که زمینه اجرایی شدن پروژههای طراحیشده صادرات گاز به پاکستان و تا حدودی افغانستان و عمان را فراهم کند و قراردادهای گازی مربوطه، امضا و اجرا شوند.
یک کارشناس حوزه انرژی با بیان اینکه آلترناتیوهایی مثل ایران و قطر میتوانند به اروپا صادرات داشته باشند، گفت: ما براحتی میتوانیم در حد 100میلیارد متر مکعب در سال به اروپا گاز صادر کنیم.
جریان بازگشت پول های نفتی به کشور شدت یافته و این موضوعی است که هشدار فعالان اقتصادی را در مورد عدم ارزپاشی و لزوم توجه بیش از پیش به توسعه صادرات غیرنفتی در پی داشته است.
واردکنندگان نفت آسیا بازگشت زودهنگام عرضه ایران را در بحبوحه جنگ روسیه و اوکراین تنها راه برای مهار افزایش قیمتها می دانند که مانع از نابودی تقاضا شده و احیای اقتصادی منطقه ای شکننده از پاندمی کووید ۱۹ را از گزند ایمن نگه می دارد.
تحلیلگر موسسه بینالمللی کپلر گفت: برآورد کپلر این است که ایران میتواند طی سه ماه روزانه ۱ میلیون بشکه و جمعا روزانه ۱،۳ میلیون بشکه طی ۶-۷ ماه به تولید نفتخام خود اضافه کند. این تقریبا معادل ۱,۵ میلیون بشکهای است که به احتمال زیاد از روسیه از دست خواهیم داد، نکته دیگر این است که نفتخام روسیه به نام اورالس مشخصات فنی و شباهت زیادی با نفت خام ایران ...
رئیس دفتر مرکز مطالعات بینالمللی انرژی وین با بیان اینکه روسیه از این پس به عنوان یک تامینکننده قابل اعتماد برای اروپا، ایفای نقش نخواهد کرد، گفت: ایران میتواند با قدرت وارد بازار اتحادیه اروپا شود.
یک کارشناس بازار نفت با اشاره به اینکه رشد قیمت نفت در شرایط فعلی به دلیل تنشهای سیاسی و کاهش عرضه است، گفت: ورود نفت ایران به بازارهای جهانی میتواند تا حد زیادی قیمت نفت را کنترل کند.
کارشناس حوزه بینالملل انرژی گفت: اکنون قیمت گاز بالاتر رفته و قیمت نفت هم نه به خاطر کمبود عرضه بلکه به دلیل شرایط روانی و نگرانی بازار و بازی واسطهها افزایش داشته است، بنابراین تا امروز به لحاظ فیزیکی اتفاق خاصی در بازار نفت و گاز بویژه در اروپا نیفتاده است.